17 märts, 2009

Postimehe säästunipid igaühele

Nüüd viimaks ometi on ka Postimees ulatanud abikäe neile, kel liisingu või kingasaamise tõttu peenike peos. Kuna endise kvaliteetlehe veebiversioonist on raske midagi üles leida, panen mõned praktilisemad näpunäited siia üles.

Noortele peredele


Esmalt midagi noortele peredele. Ühekordsed mähkmed maksavad poes kolm kuni neli krooni tükk, paki saab paarisaja krooniga. Raekoja apteegis maksab aga kümme meetrit kõige odavamat marlit 45 krooni. Sellest saab väikse vaevaga õmblusmasinaga kokku vuristada viis mähet. Tita jaoks on vaja vähemalt 20 marlimähet, mille tegemiseks kulub ühekordse väljaminekuna seega 180 krooni. Kõigil on praegu naise eest suurema osa tööst ära tegevad automaatpesumasinad, mis viga nendega marlimähkmeid pesta. Laps ei pea mähkmeid kandma ju teise eluaas-tani. Nõukogude ajal käisid kõik plikad-poisid hiljemalt aastasena potil. Aga tänapäeval? Kas ma olen mingi uue moevoolu maha maganud? Pildil on toode nimega "TORUSÄÄRTEGA MÄHKMEPÜKSID-100% meriinopöevill".

Nipp ülesöömise all kannatajale


Mida rohkem ise süüa teete, seda odavamalt läbi tulete. Söögitegemine polegi väga suur vaev: võite näiteks riisipudru või ühepajatoidu, saiavormi või kartulid lihtsalt ahju pista, siis pole tarvis pliidi kõrval seista. Kui kodus on olemas suurem pott, vaaritage sellega, nõnda jääb toitu ka järgmisel päeval soojendamiseks.

Hinnad erinevad


Võrrelge poes hindu. Seal on nii odavat kui ka kallist piima, kuid mõlemad on andnud lehm.

Apteegist käsimüügiravimit ostes uurige järele, kas sel on ka kõrvalmõjusid. Võib juhtuda, et isegi kallis komp-leksvitamiin ei sobi kõigile. Nii ei pea te asjatult kulutama.

Kommentaare ei ole: